top of page

...

Kokt ris

Kokt ris

Det finnes mange risvarianter i butikkene, der risen er porsjonert i "boil in bags" for at det skal bli enklere for deg, men å koke ris uten pose er egentlig veldig enkelt, og koster dessuten mye mindre! Dette er helt supert å kunne, da ris er noe man ofte bruker i maten.

 

Perfekt kokt ris handler om riktig forhold mellom ris og vann, samt passe koketid og hviletid.

 

Her har vi laget en enkel fremgangsmåte du kan følge for best mulig resultat hver gang! 2 deler vann til 1 del ris, er nøkkelen til en perfekt og fluffy ris! Prøv ut denne oppskriften, om du ønsker perfekt kokt ris.

(5/5)

20 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Mål opp riktig mengde ris og vann.

 

Ha vann og salt i en kjele, og kok opp.

 

Ha risen i en sil i en stor bolle, og skyll risen med kaldt, rennende vann til vannet blir klart.

 

Ha risen i det kokende vannet, rør kjapt rundt med en gaffel, skru ned varmen og ha på lokk.

 

Risen skal småputre under lokk i 15-20 minutter (sjekk kokeanvisnig på pakken).

 

Det er viktig å ikke røre i risen underveis.

 

Når risen er ferdig kokt, skru av varmen og la risen hvile under lokk i 5 minutter. Dette gjør at risen får fordelt fuktigheten jevnt og får en mykere og luftigere konsistens.

 

Bruk en gaffel til forsiktig å «fluffe» risen, slik at riskornene blir luftige og skiller seg fint fra hverandre.

 

Tips! Finhakk litt løk og bland sammen med risen for ekstra smak. For en indisk variant kan man i tillegg tilsette en teskje karri sammen med risen!

 

 

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page