
...

Karamellpudding med salt karamell
Denne karamellpuddingen med et hint av flaksalt tar den klassiske norske desserten til et nytt nivå. Kombinasjonen av søt, gyllen karamell og et lite dryss havsalt gir en uimotståelig balanse mellom sødme og salt – perfekt for deg som liker desserter med dybde og karakter. Den lages med ekte vaniljestang, fløte og helmelk som gir en fyldig og silkemyk konsistens.
Ved å tilsette flaksalt får du en karamellpudding som minner om salt karamellsaus, men med en ekstra kremet og luksuriøs følelse. Denne desserten passer like godt på dessertbordet i julen som til festlige anledninger året rundt. Server med pisket krem og gjerne en ekstra drizzle med salt karamellsaus for maksimal nytelse.
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Når det har smeltet, øker du varmen og lar sukkeret få en jevn brun farge. Rør underveis og pass på at det ikke brenner seg.
Hell karamellen i en brødform og vend formen rundt slik at karamellen dekker bunnen. Bruk grytekluter, karamellen er veldig varm. Dryss flaksalt på karamellen.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.
Visp eggene lett sammen i en bolle og spe inn melkeblandingen mens du rører. Sil blandingen over i formen.
Sett formen i en langpanne og hell i kokende vann til det står ca. 1/3 opp på formen. Stek karamellpuddingen på nederste rille i forvarmet ovn på 130 °C i ca. 2 timer, til den er fast, men fortsatt litt myk inni.
Avkjøl puddingen i formen og la den stå kjølig til neste dag. Server med karamellsaus og pisket krem.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato




