
...

Karamellpudding
Karamellpudding er en av de mest elskede dessertene i Norge – en tidløs klassiker som hører hjemme på alt fra julekvelden til søndagsmiddagen. Denne oppskriften gir en silkemyk pudding med perfekt balanse mellom sødme og fylde, og en gyllen karamellsaus som smelter sammen med den kremete konsistensen.
Ved å bruke ekte vaniljestang og en kombinasjon av melk og kremfløte får du en ekstra rund og rik smak. Den beste karamellpuddingen lager du dagen før, slik at smaken får satt seg og puddingen får den perfekte, faste men fløyelsmyke teksturen. Server med pisket krem og ekstra karamellsaus for en uimotståelig avslutning på måltidet.
(4.4/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Når det har smeltet, øker du varmen og lar sukkeret få en jevn brun farge. Rør underveis og pass på at det ikke brenner seg.
Hell karamellen i en brødform og vend formen rundt slik at karamellen dekker bunnen. Bruk grytekluter, karamellen er veldig varm.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.
Visp eggene lett sammen i en bolle og spe inn melkeblandingen mens du rører. Sil blandingen over i formen.
Sett formen i en langpanne og hell i kokende vann til det står ca. 1/3 opp på formen. Stek karamellpuddingen på nederste rille i forvarmet ovn på 130 °C i ca. 2 timer, til den er fast, men fortsatt litt myk inni.
Avkjøl puddingen i formen og la den stå kjølig til neste dag. Server med karamellsaus og pisket krem.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



