
...

Kantarellrisotto
Risotto med steinsopp er en italiensk klassiker, men hvorfor ikke lage med de gode norske kantarellene? Skikkelig godt og mettende, og kan gjerne kombineres med et godt stykke kjøtt eller kylling.
Kantarellrisotto er en smakfull og elegant rett som virkelig fremhever de delikate smakene av høstens sopp. Den kremete risottoen blandes med den nøtteaktige smaken av kantareller, som gir en ekstra dimensjon til den myke og fyldige teksturen.
Denne retten er perfekt som en hovedrett eller som en smakfull siderett til grillet kjøtt eller fisk. Med en god kombinasjon av hvitvin, kraft og parmesan, får kantarellrisottoen en kompleks og rik smak. Enkel å lage, men full av umami, er dette en perfekt middag for både hverdager og spesielle anledninger!
(5/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Start med å koke opp kyllingkraften.
Rens soppen og skyll i kaldt vann. Riv i biter.
Ha smør i en stekepanne sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk og stek blank.
Tilsett risottoris og stek lett i ca. 1 minutt. Hell på hvitvin og reduser.
Ha i kantarell og øs over kyllingkraft i 4-5 omganger, rør kontinuerlig og la all væske fordampe mellom hver gang. Totalt tar dette ca. 20 minutter.
Rør inn smør og parmesan.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Tips! Topp med litt hakkede ferske urter som timianblader, persille eller oregano.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
