
...

Kalkun med waldorfsalat
Helstekt kalkun er en imponerende og klassisk rett, spesielt populær på nyttårsaften. Har du ekstra god tid, kan du lage denne!
For mange er det en tradisjon å servere kalkunen med en fyldig fløtesaus, hjemmelaget waldorfsalat og et utvalg grønnsaker. Noen foretrekker å inkludere ris som tilbehør, men her står du fritt til å komponere din egen smakfulle kombinasjon.
Smakskombinasjonene i denne retten er så gode, så denne må du prøve til neste nyttårsbord eller til en annen spesiell anledning eller høytid. Nyt!
(5/5)
180 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Forbered kalkunen
Tin kalkunen i kjøleskap i 1–2 dager. Fjern innmatposen. Du kan bruke innmaten til kraft eller velge å basere sausen på stekekraften. Bind sammen kalkunlårene med hyssing, og brett vingene inn under fuglen. Smelt smør og pensle kalkunen godt. Krydre med salt og pepper.
Stek kalkunen
Kutt løk, gulrøtter og selleri i grove biter og legg dem i en ildfast form. Plasser kalkunen oppå grønnsakene og hell over litt vann for å skape damp under stekingen. Sett formen midt i ovnen og stek kalkunen på 180°C i 30 minutter per kilo. La kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.
Tilbered grønnsaker
Del rosenkål i to og kutt rødløken i skiver. Legg grønnsakene i airfryeren sammen med druer. Ha på finhakket timian og dryss over olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 180 grader i ca. 12 minutter. Dryss over balsamicoeddik og grovhakkede valnøtter, bland lett sammen og server.
Lag Waldorfsalat
Kutt epler, stangselleri og ananas i terninger. Del druene i to. Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Bland frukten med kremen og majonesen. Smak til med sitronsaft. Topp med grovhakkede valnøtter.
Tips! Server kalkunen med saus laget av stekekraften for ekstra smak, og pynt fatet med friske urter.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
