top of page

...

Kalkun med waldorfsalat

Kalkun med waldorfsalat

Helstekt kalkun er en imponerende og klassisk rett, spesielt populær på nyttårsaften. Har du ekstra god tid, kan du lage denne!

 

For mange er det en tradisjon å servere kalkunen med en fyldig fløtesaus, hjemmelaget waldorfsalat og et utvalg grønnsaker. Noen foretrekker å inkludere ris som tilbehør, men her står du fritt til å komponere din egen smakfulle kombinasjon.

 

Smakskombinasjonene i denne retten er så gode, så denne må du prøve til neste nyttårsbord eller til en annen spesiell anledning eller høytid. Nyt!

(5/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Forbered kalkunen

Tin kalkunen i kjøleskap i 1–2 dager. Fjern innmatposen. Du kan bruke innmaten til kraft eller velge å basere sausen på stekekraften. Bind sammen kalkunlårene med hyssing, og brett vingene inn under fuglen. Smelt smør og pensle kalkunen godt. Krydre med salt og pepper.

 

Stek kalkunen

Kutt løk, gulrøtter og selleri i grove biter og legg dem i en ildfast form. Plasser kalkunen oppå grønnsakene og hell over litt vann for å skape damp under stekingen. Sett formen midt i ovnen og stek kalkunen på 180°C i 30 minutter per kilo. La kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.

 

Tilbered grønnsaker

Del rosenkål i to og kutt rødløken i skiver. Legg grønnsakene i airfryeren sammen med druer. Ha på finhakket timian og dryss over olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 180 grader i ca. 12 minutter. Dryss over balsamicoeddik og grovhakkede valnøtter, bland lett sammen og server.

 

Lag Waldorfsalat

Kutt epler, stangselleri og ananas i terninger. Del druene i to. Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Bland frukten med kremen og majonesen. Smak til med sitronsaft. Topp med grovhakkede valnøtter.

 

Tips! Server kalkunen med saus laget av stekekraften for ekstra smak, og pynt fatet med friske urter.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page