top of page

...

Valg av ribbe

Det første steget for å få en perfekt julesylte er å velge ribbe av god kvalitet. Kvaliteten på kjøttet har stor betydning for resultatet.

 

Velg fersk eller fryst tynnribbe – helst fra produsenter som setter dyrevelferd i fokus. Kjøtt fra frittgående griser som er godt ivaretatt gir ikke bare bedre smak, men også en god følelse. Se etter et ribbestykke som ser delikat ut, og velg et som har tydelig marmorering i kjøttet. Marmorering, de små, tynne fettstripene i kjøttet, gir en fantastisk saftighet og smak til sylten.

 

Vekten i oppskriften er basert på ribbens nettovekt, altså etter at bena er fjernet.

 

Tilberedning

Dersom du har kjøpt ribbe med ben, start med å fjerne dem. Du kan med fordel velge et ribbestykke med få eller ingen ben, eller be slakteren om å fjerne dem. Dette gjøres som regel uten ekstra kostnad, ettersom du kun betaler for kjøttvekten med ben.

 

Del ribben i 2 eller 4 mindre stykker. Kok opp vann med laurbærblad, salt og pepper, og legg ribbestykkene i kjelen. Skru ned varmen, og la kjøttet trekke i 2–2,5 timer til det når en kjernetemperatur på 70 grader. Pass på at kjøttet ikke koker for lenge, da det kan bli for mørt og falle fra hverandre.

 

Når kjøttet er ferdigkokt, løft det forsiktig ut av kraften og legg det på en fjøl. La kjøttet hvile i en halvtime, og sett til side 1 dl av kraften. Resterende kraft kan du ta vare på og eventuelt koke ned for å bruke i sauser.

 

Skjær kjøttet i skiver på ca. 0,5 cm. Bland alle krydderne sammen med gelatinpulveret, og ha kjøttskivene i en bolle sammen med 1 dl kraft. Dryss krydderblandingen over og vend godt, slik at alt kjøttet er jevnt dekket.

 

Kle en brødform med bakepapir. Legg kjøttskivene lagvis på langs i formen. Brett bakepapiret over kjøttet, og plasser en tilsvarende brødform oppå for å presse sylten. Fyll den øverste formen med noe tungt (minst 3 kilo) og sett i kjøleskapet over natten.

 

Skjær sylten i tynne skiver og server.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Julesylte

Julesylte

Julesylte er en klassiker som setter den perfekte stemningen på julefrokosten og koldtbordet. Denne oppskriften på julesylte av tynnribbe tar deg tilbake til tradisjonenes røtter, med fokus på gode råvarer og enkle metoder som gir et fantastisk resultat. Med tynnribbe som utgangspunkt får du en saftig og smakfull sylte som passer til både ferskt brød og flatbrød – gjerne med litt sennep og sylteagurk ved siden av.

 

Ta deg tid til å lage denne klassikeren fra bunnen av, og nyt smaken av julen!

(4.6/5)

180 minutter

Lagre
bottom of page