...
Slik gjør du
Smelt smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen til den er helt oppløst. Bland sukker og kardemomme inn i melet, og elt det gradvis inn i væsken til du får en blank og smidig deig som slipper bollen.
La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, omtrent 40 minutter.
Forbered en stekeplate med bakepapir, eller smør to brødformer som hver rommer ca. 2 liter.
Del deigen i to og legg på bordet. Fordel rosiner og eventuelt sukat over de to emnene, og rull dem sammen. Elt dem lett til store, runde boller. Bruk en skarp kniv til å skjære rundt kanten av kakene. Trykk godt ned på midten for å unngå at de sprekker under steking. La kakene heve igjen under plast på et lunt sted i 30–40 minutter.
Forvarm ovnen til 175 °C.
Visp sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i ovnen i 30–40 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Avkjøl kakene på rist før servering.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Julekake
Julekake er en elsket tradisjon som fyller huset med duften av jul og hygge. Denne myke og smakfulle gjærbaksten, fylt med rosiner og et hint av kardemomme, er perfekt til kaffekosen eller som en del av julefrokosten.
(4.7/5)
120 minutter