top of page

...

Julekake

Julekake

Julekake (også kalt julebrød) er en elsket tradisjon som fyller huset med duften av jul og hygge. Denne myke og smakfulle gjærbaksten er perfekt til kaffekosen eller som en del av julekosen.

 

Julekake er en klassisk julespesialitet som setter stemningen for høytidene. Denne saftige og krydrede kaken, fylt med rosiner, tørkede frukter og et hint av nellik og kardemomme, har vært en del av juletradisjonene i mange hjem i flere generasjoner.

 

Den milde smaken av kanel og det lett søte deigen gjør den til en favoritt på julefrokosten, sammen med et godt smør og kanskje et glass julebrus. Å bake julekake er en koselig aktivitet som sprer duften av jul gjennom hele huset. Denne oppskriften gir en perfekt balanse mellom tradisjon og smak, og den holder seg saftig i flere dager, noe som gjør den til et perfekt bakverk å ha på bordet gjennom hele juleferien!

(5/5)

120 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Smelt smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen til den er helt oppløst. Bland sukker og kardemomme inn i melet, og elt det gradvis inn i væsken til du får en blank og smidig deig som slipper bollen.

 

La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, omtrent 40 minutter.

 

Forbered en stekeplate med bakepapir, eller smør to brødformer som hver rommer ca. 2 liter.

 

Del deigen i to og legg på bordet. Fordel rosiner og eventuelt sukat over de to emnene, og rull dem sammen. Elt dem lett til store, runde boller. Bruk en skarp kniv til å skjære rundt kanten av kakene. Trykk godt ned på midten for å unngå at de sprekker under steking. La kakene heve igjen under plast på et lunt sted i 30–40 minutter.

 

Forvarm ovnen til 175 °C.

 

Visp sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i ovnen i 30–40 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Avkjøl kakene på rist før servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page