
...

Hvitvinsdampede blåskjell
Hvitvinsdampede blåskjell er utrolig godt, og med denne oppskriften får du et perfekt resultat!
Dette er en klassisk sjømatrett som kombinerer enkle ingredienser med stor smaksrikdom.
Saftige, ferske blåskjell dampes i en aromatisk blanding av hvitvin, hvitløk, sjalottløk og urter, noe som gir en deilig kraft med en balansert kombinasjon av syrlighet, sødme og dybde. Denne retten er rask og enkel å tilberede, men føles likevel luksuriøs og passer perfekt både til en uformell sommermiddag og en mer sofistikert sammenkomst.
Server den med sprøtt brød for å suge opp den smakfulle sausen, og gjerne et glass kald hvitvin ved siden av. Hvitvinsdampede blåskjell er en tidløs favoritt for alle som elsker sjømat!
(5/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.
Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, stangselleri, sjalottløk og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.
Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.
Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
