top of page

...

Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell er utrolig godt, og med denne oppskriften får du et perfekt resultat!

 

Dette er en klassisk sjømatrett som kombinerer enkle ingredienser med stor smaksrikdom.

 

Saftige, ferske blåskjell dampes i en aromatisk blanding av hvitvin, hvitløk, sjalottløk og urter, noe som gir en deilig kraft med en balansert kombinasjon av syrlighet, sødme og dybde. Denne retten er rask og enkel å tilberede, men føles likevel luksuriøs og passer perfekt både til en uformell sommermiddag og en mer sofistikert sammenkomst.

 

Server den med sprøtt brød for å suge opp den smakfulle sausen, og gjerne et glass kald hvitvin ved siden av. Hvitvinsdampede blåskjell er en tidløs favoritt for alle som elsker sjømat!

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

 

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, stangselleri, sjalottløk og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.

 

Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.

 

Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page