top of page

...

Hvit saus

Hvit saus

Hvit saus er en av de mest grunnleggende og allsidige sausene i det norske kjøkken. Med sin milde og kremete konsistens passer den perfekt til fisk, grønnsaker og gratenger. Den lages enkelt med smør, mel og melk, og kan tilpasses med ulike krydder og tilsetninger for ekstra smak. En tidløs klassiker som alltid kommer til nytte på kjøkkenet!

 

Denne er som sakt enkel å lage, men spiller en viktig rolle i både tradisjonelle og moderne kjøkken. Du kan tilsette ost for en deilig ostesaus, eller krydre den med muskat, hvitløk eller urter for ekstra smak. Hvit saus er uunnværlig i retter som lasagne, gratenger, fiskeretter og stuinger, og gir en silkemyk tekstur som binder ingrediensene sammen.

 

Den lages med en enkel blanding av smør, mel og melk, og kan lett tilpasses ulike behov, enten du ønsker en tykk saus til gratinering eller en tynnere variant til supper og sauser. Å mestre hvit saus er en grunnleggende ferdighet på kjøkkenet, og når du først har lært teknikken, kan du bruke den i utallige retter!

Ikke nok ratings ennå

5 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Smelt smør i en kjele og rør inn mel, spe på med melk og kok opp.

 

La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page