
...

Hjemmelaget julegløgg
Det dufter jul i hele huset når denne klassiske, hjemmelagde julegløggen står og trekker. Fylt med varme krydder som kanel, stjerneanis, nellik og vanilje, gir den en rik og aromatisk smak som setter stemningen på et øyeblikk.
Frisk appelsinskall og revet ingefær tilfører en friskhet som balanserer det søte fra det brune sukkeret perfekt. Denne gløggen er alkoholfri og passer derfor for både store og små, men du kan enkelt tilsette litt rødvin eller portvin for en voksen variant. Server den varm med rosiner og hakkede mandler – og nyt smaken av ekte jul i hvert eneste glass.
Ikke nok ratings ennå
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Hell vann i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i kjelen sammen med stjerneanis, kanelstenger, nellik, laurbærblad og revet ingefær.
Vask appelsinene godt og skrell av det ytterste skallet med en potetskreller eller zester. Pass på å unngå det hvite, da det kan gi bitter smak. Ha appelsinskallet i kjelen og tilsett brunt sukker.
Kok opp blandingen, senk varmen og la den småkoke i ca. 30 minutter. Ta kjelen av varmen og la gløggen trekke i minst 1 time, gjerne lenger for ekstra smak.
Sil gjennom en fin sil over i en kjele, tilsett sukkeret og kok opp, rør til sukkeret er oppløst. Hell gløggen over på flaske eller i en mugge. Varm opp før servering.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato




