top of page

...

Hjemmelaget julegløgg

Hjemmelaget julegløgg

Det dufter jul i hele huset når denne klassiske, hjemmelagde julegløggen står og trekker. Fylt med varme krydder som kanel, stjerneanis, nellik og vanilje, gir den en rik og aromatisk smak som setter stemningen på et øyeblikk.

 

Frisk appelsinskall og revet ingefær tilfører en friskhet som balanserer det søte fra det brune sukkeret perfekt. Denne gløggen er alkoholfri og passer derfor for både store og små, men du kan enkelt tilsette litt rødvin eller portvin for en voksen variant. Server den varm med rosiner og hakkede mandler – og nyt smaken av ekte jul i hvert eneste glass.

Ikke nok ratings ennå

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Hell vann i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i kjelen sammen med stjerneanis, kanelstenger, nellik, laurbærblad og revet ingefær.

 

Vask appelsinene godt og skrell av det ytterste skallet med en potetskreller eller zester. Pass på å unngå det hvite, da det kan gi bitter smak. Ha appelsinskallet i kjelen og tilsett brunt sukker.

 

Kok opp blandingen, senk varmen og la den småkoke i ca. 30 minutter. Ta kjelen av varmen og la gløggen trekke i minst 1 time, gjerne lenger for ekstra smak.

 

Sil gjennom en fin sil over i en kjele, tilsett sukkeret og kok opp, rør til sukkeret er oppløst. Hell gløggen over på flaske eller i en mugge. Varm opp før servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page