...
Slik gjør du
Du kan lage pastadeig på 2 ulike måter, i maskin eller for hånd. Her har du begge metodene.
For hånd: Hell melet ut på benken og lag en grop i midten. Dryss på salt og ha eggene i gropen. Bruk først en gaffel og rør eggene inn i melet. Bruk så hendene og kna deigen sammen. Kna den i minst 5 minutter.
Med kjøkkenmaskin: Ha alle ingrediensene i bollen. Bruk en eltekrok og elt deigen sammen i minst 5 minutter på lav hastighet.
Pakk deigen i plast og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du bruker den.
Kjevle pastadeigen flat, enten med en pastarulle eller kjevle, ca. 1.5 mm tykk. Kutt så deigen i 4x4 cm store kvadrat, knip sammen på midten for å lage farfalle formen og legg over på et bakebrett. La de lufttørke i ca. 30 minutter.
Visste du at? Fersk pasta har mye kortere koketid enn tørr pasta. Vær obs på dette når du tilbereder pastaen så den ikke blir overkokt.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Hjemmelaget farfalle
Imponér gjestene med hjemmelaget farfalle, eller pastasløyfer! Det er stas å servere noe som er helt hjemmelaget, og det gir middagen en ekstra dimensjon. Lag sammen og gjør det til en aktivitet med kjæresten eller familien!
(5/5)
40 minutter