top of page

...

Helstekt ytrefilet av elg

Helstekt ytrefilet av elg

Ytrefilet av elg er en eksklusiv og delikat råvare med masse god smak. Helstekt og servert med nyrørt tyttebær, bakte småpoteter og sjysaus.

 

Dette er altså en imponerende og smakfull rett som virkelig setter et preg på middagsbordet.

 

Elgkjøtt er kjent for sin magre, saftige tekstur og viltpregede smak, som gir en helt unik opplevelse. Når ytrefileten stekes til perfeksjon, får den en fin, karamellisert skorpe samtidig som den beholder sin mørhet og smak.

 

Denne retten passer perfekt til høytider, spesielle anledninger eller en helg med venner og familie. Kombinert med smakfulle tilbehør som poteter, grønnsaker og en kraftig rødvinssaus, blir helstekt ytrefilet av elg en uforglemmelig måltid som imponerer hver gang!

(5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha solsikkeolje og smør i en stekepanne og brun kjøttet på høy varme på alle sider.

 

Ha små poteter i en ildfast form, legg i kjøttet og hell over stekefettet.

 

Stek på 140 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile før servering.

 

Sil kraften av den ildfaste formen over i en kjele, spe i med kraft eller buljong til riktig mengde. La det redusere litt før du tilsetter maisenna, salt og pepper. Kok til ønsket konsistens.

 

Rør sammen tyttebær og sukker.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page