top of page

...

Gravet laks

Gravet laks

Gravet laks er en ekte klassiker i norsk juletradisjon – elegant, smakfull og enklere å lage enn mange tror. Denne oppskriften gir perfekt balansert smak av salt, sødme og dill, med et lite hint av akevitt som løfter fisken til nye høyder.

 

Resultatet er silkemyke skiver av laks med frisk og aromatisk smak, ideell som forrett, på koldtbordet eller på et stykke flatbrød med sennepssaus. Gravet laks holder seg godt i kjøleskapet i flere dager og blir ofte enda bedre etter litt tid, når smaken har satt seg ordentlig.

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

600 g laks, loin

30 g sukker

40 g salt

1 ts nykvernet pepper

1 kvast dill

1 ss akevitt


porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Bland sammen sukker og salt og strø ⅓ av blandingen i en form.

 

Pensle laksefileten med akevitt og legg dem i formen, strø resten av blandingen over og topp med nykvernet pepper og dill.

 

Dekk formen med plastfolie og legg et lett press oppå, for eksempel en ildfast form.

 

Sett fisken i kjøleskapet i 2 til 3 døgn.

 

Når gravetiden er over, hell av laken og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir. Skjær fisken i tynne skiver på skrå.

 

Server for eksempel med flatbrød, sennepssaus og annet godt tilbehør.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

Oppskriftsbilde - Lignende oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

Oppskriftsbilde - Populært nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page