
...

Gravet laks
Gravet laks er en ekte klassiker i norsk juletradisjon – elegant, smakfull og enklere å lage enn mange tror. Denne oppskriften gir perfekt balansert smak av salt, sødme og dill, med et lite hint av akevitt som løfter fisken til nye høyder.
Resultatet er silkemyke skiver av laks med frisk og aromatisk smak, ideell som forrett, på koldtbordet eller på et stykke flatbrød med sennepssaus. Gravet laks holder seg godt i kjøleskapet i flere dager og blir ofte enda bedre etter litt tid, når smaken har satt seg ordentlig.
(5/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
600 g laks, loin
30 g sukker
40 g salt
1 ts nykvernet pepper
1 kvast dill
1 ss akevitt
porsjoner
Ingredienser
Server sammen med
Bland sammen sukker og salt og strø ⅓ av blandingen i en form.
Pensle laksefileten med akevitt og legg dem i formen, strø resten av blandingen over og topp med nykvernet pepper og dill.
Dekk formen med plastfolie og legg et lett press oppå, for eksempel en ildfast form.
Sett fisken i kjøleskapet i 2 til 3 døgn.
Når gravetiden er over, hell av laken og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir. Skjær fisken i tynne skiver på skrå.
Server for eksempel med flatbrød, sennepssaus og annet godt tilbehør.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



