top of page

...

Gratinert sjøkreps

Gratinert sjøkreps

Gratinerte sjøkreps er et festmåltid! Og en delikatesse som kombinerer det beste fra havet med rikdommen av aromatisk urtesmør, og gir en smaksopplevelse som er både luksuriøs og tilgjengelig. Denne retten fremhever den naturlige sødmen og saftigheten til sjøkrepsen, samtidig som den tilfører en sprø og smakfull overflate gjennom gratineringen.

 

På sommeren kan du fint lage disse på grillen, da blir de enda bedre. Du kan bruke både kokte og feske sjøkreps, men aller best blir de ferske.

 

Gratinert sjøkreps serveres ofte som en forrett eller som en del av et festmåltid. Den kan nytes alene eller sammen med tilbehør som ferskt surdeigsbrød og en enkel grønn salat. En skvis av sitronsaft over de ferdige sjøkrepsene kan ytterligere fremheve de delikate smakene.

 

Denne retten er ikke bare en hyllest til sjømatens renhet, men også et eksempel på hvordan enkle ingredienser kan forvandles til en kulinarisk opplevelse som imponerer både øyne og gane!

(5/5)

45 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Ha romtemperert smør, gressløk, dill, estragon og hvitløk i en blender. Kjør sammen til du får et jevnt urtesmør med fin grønnfarge. Dette kan lages i større mengder og fryses.

 

Del sjøkrepsen i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

 

Ha en klatt urtesmør på hver sjøkreps og gratiner i ovnen på 250 grader i ca. 5 minutter.

 

Riv over sitronskall, klem på litt sitronsaft og server med for eksempel surdeigsbrød og godt smør.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page