
...

Gratinert sjøkreps
Gratinerte sjøkreps er et festmåltid! Og en delikatesse som kombinerer det beste fra havet med rikdommen av aromatisk urtesmør, og gir en smaksopplevelse som er både luksuriøs og tilgjengelig. Denne retten fremhever den naturlige sødmen og saftigheten til sjøkrepsen, samtidig som den tilfører en sprø og smakfull overflate gjennom gratineringen.
På sommeren kan du fint lage disse på grillen, da blir de enda bedre. Du kan bruke både kokte og feske sjøkreps, men aller best blir de ferske.
Gratinert sjøkreps serveres ofte som en forrett eller som en del av et festmåltid. Den kan nytes alene eller sammen med tilbehør som ferskt surdeigsbrød og en enkel grønn salat. En skvis av sitronsaft over de ferdige sjøkrepsene kan ytterligere fremheve de delikate smakene.
Denne retten er ikke bare en hyllest til sjømatens renhet, men også et eksempel på hvordan enkle ingredienser kan forvandles til en kulinarisk opplevelse som imponerer både øyne og gane!
(5/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Ha romtemperert smør, gressløk, dill, estragon og hvitløk i en blender. Kjør sammen til du får et jevnt urtesmør med fin grønnfarge. Dette kan lages i større mengder og fryses.
Del sjøkrepsen i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Ha en klatt urtesmør på hver sjøkreps og gratiner i ovnen på 250 grader i ca. 5 minutter.
Riv over sitronskall, klem på litt sitronsaft og server med for eksempel surdeigsbrød og godt smør.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
