top of page

...

Goro

Goro

Goro er en av de eldste og mest tradisjonsrike, klassiske kakene i norsk julebakst. Med sin sprø tekstur og delikate smak av kardemomme og vanilje er disse kakene et vakkert tilskudd på ethvert julebord. Goro stekes i et gorojern og krever litt tålmodighet, men resultatet er verdt innsatsen – vakre, gyldne kaker som smaker av julens magi. Disse kan du virkelig imponere gjestene med.

 

Goro er tynne, sprø kaker og lages i et spesielt gorojern, som presser inn vakre mønstre i deigen mens den stekes. Med sin delikate smak av kardemomme, vanilje og fløte er goro en av de mest elegante småkakene på kakefatet i julen.

 

Historisk sett var goro en av de mer eksklusive julekakene, siden den inneholder ingredienser som smør, sukker, egg og fløte – råvarer som før i tiden var dyre og forbeholdt spesielle anledninger. Kakene har røtter tilbake til 1700-tallet og er en del av de berømte "syv slag" som tradisjonelt bakes til jul i Norge.

 

Til tross for at moderne julebakst stadig utvikler seg, har goro beholdt sin posisjon som en av de mest tidløse og nostalgiske småkakene i norsk juletradisjon.

(5/5)

90 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Pisk egg, fløte og sukker sammen til en jevn blanding. I en separat bolle, bland de tørre ingrediensene – hvetemel, kardemomme og vaniljesukker. Smuldre inn det romtempererte smøret til blandingen får en sandaktig konsistens. Rør deretter de våte og tørre ingrediensene sammen til en jevn deig. Pakk deigen inn og la den hvile kaldt i et par timer for å bli lettere å jobbe med.

 

Kjevle deigen tynt ut på en melet overflate. Skjær ut ruter som passer til størrelsen på rutene i gorojernet. For jevne og pene ruter kan du lage en mal av papp og bruke den som mal.

 

Stek rutene i gorojernet til de er gyldne og sprø. Avkjøl kakene på rist før de legges i kakeboksen. Nyt den sprø og delikate smaken av tradisjonsrik julebakst!

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page