...
Slik gjør du
Pisk egg, fløte og sukker sammen til en jevn blanding. I en separat bolle, bland de tørre ingrediensene – hvetemel, kardemomme og vaniljesukker. Smuldre inn det romtempererte smøret til blandingen får en sandaktig konsistens. Rør deretter de våte og tørre ingrediensene sammen til en jevn deig. Pakk deigen inn og la den hvile kaldt i et par timer for å bli lettere å jobbe med.
Kjevle deigen tynt ut på en melet overflate. Skjær ut ruter som passer til størrelsen på rutene i gorojernet. For jevne og pene ruter kan du lage en mal av papp og bruke den som mal.
Stek rutene i gorojernet til de er gyldne og sprø. Avkjøl kakene på rist før de legges i kakeboksen. Nyt den sprø og delikate smaken av tradisjonsrik julebakst!
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Goro
Goro er en av de eldste og mest tradisjonsrike kakene i norsk julebakst. Med sin sprø tekstur og delikate smak av kardemomme og vanilje er disse kakene et vakkert tilskudd på ethvert julebord. Goro stekes i et gorojern og krever litt tålmodighet, men resultatet er verdt innsatsen – vakre, gyldne kaker som smaker av julens magi.
(4.7/5)
90 minutter