top of page

...

Glasert appelsinkylling

Glasert appelsinkylling

Glasert appelsinkylling er en rett som kombinerer saftig kylling med en søt og syrlig appelsinglasur, noe som gir en spennende smakskombinasjon. Denne retten er inspirert av både asiatiske og middelhavs-kjøkkenet, hvor bruken av sitrusfrukter i matlaging er utbredt.

 

For å tilberede glasert appelsinkylling, starter man med å presse saften fra ferske appelsiner. Denne saften blandes med ingredienser som soyasaus, sukker, eplesidereddik, finhakket hvitløk og revet ingefær for å lage en smakfull saus. Sausen kokes opp og tyknes med maisenna utrørt i kaldt vann. Kyllingbitene stekes til de er gyllenbrune, før de vendes i den aromatiske appelsinsausen og får putre sammen i noen minutter for å absorbere smakene. Retten toppes gjerne med sesamfrø og serveres med ris.

 

Denne retten er ikke bare smakfull, men også relativt rask å tilberede, noe som gjør den til et populært valg både til hverdagsmiddager og mer festlige anledninger. Den balanserte kombinasjonen av sødme fra appelsinen, salt fra soyasausen og varme fra ingefæren gir en kompleks smak som vil glede smaksløkene!

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Visp sammen egg og dypp kyllingen i egg.

 

Ha solsikkeolje i en stekepanne og varm til middels høy varme. Ha i kyllingbitene og stek til gyllen. Legg bitene over på et kjøkkenpapir og la oljen renne av.

 

Ha saften fra appelsin i en kjele sammen med soyasaus, sukker, eplesidereddik, finhakket hvitløk og ingefør. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Rør maisenna ut i kaldt vann og ha i kjelen, kok opp til det tykner.

 

Ha kyllingen over i sausen og la alt putre et par minutter.

 

Dryss over sesamfrø og server med for eksempel ris.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page