
...

Gambas al ajillo
Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Kalles også for Gambas "pil-pil". Det heter også på spansk "Gambas al ajillo", men på norsk blir det hvitløksreker, og disse er en klassisk spansk tapasrett som kombinerer saftige reker med den rike smaken av hvitløk og olivenolje.
Tradisjonelt tilberedes gambas al ajillo i en liten leirgryte kalt "cazuela de barro". Noen varianter inkluderer en skvett tørr sherry eller hvitvin for ekstra dybde i smaken - dette er noe man også kan prøve! Retten serveres ofte rykende varm direkte fra gryten, toppet med fersk persille, og ledsages av sprøtt brød som dyppes i den smakfulle oljen.
Gambas al ajillo er en sosial rett som oppmuntrer til deling og samvær. Den enkle tilberedningen og de få ingrediensene gjør den til et perfekt valg for både uformelle sammenkomster og mer formelle anledninger.
Enten som en del av et tapasbord eller som en forrett, tilbyr denne retten en autentisk smak av spansk matkultur som er både tilfredsstillende og minneverdig!
(5/5)
15 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Kutt hvitløk i skiver. Ha over i en kjele sammen med olivenolje og chiliflak. Varm opp på middels varme.
Ha pillede reker i en ildfast form eller skål som tåler varme.
Hell over oljen og topp med noen dråper sitron og finhakket persille.
Server med godt brød.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
