top of page

...

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Kalles også for Gambas "pil-pil". Det heter også på spansk "Gambas al ajillo", men på norsk blir det hvitløksreker, og disse er en klassisk spansk tapasrett som kombinerer saftige reker med den rike smaken av hvitløk og olivenolje.

 

Tradisjonelt tilberedes gambas al ajillo i en liten leirgryte kalt "cazuela de barro". Noen varianter inkluderer en skvett tørr sherry eller hvitvin for ekstra dybde i smaken - dette er noe man også kan prøve! Retten serveres ofte rykende varm direkte fra gryten, toppet med fersk persille, og ledsages av sprøtt brød som dyppes i den smakfulle oljen.

 

Gambas al ajillo er en sosial rett som oppmuntrer til deling og samvær. Den enkle tilberedningen og de få ingrediensene gjør den til et perfekt valg for både uformelle sammenkomster og mer formelle anledninger.

 

Enten som en del av et tapasbord eller som en forrett, tilbyr denne retten en autentisk smak av spansk matkultur som er både tilfredsstillende og minneverdig!

(5/5)

15 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kutt hvitløk i skiver. Ha over i en kjele sammen med olivenolje og chiliflak. Varm opp på middels varme.

 

Ha pillede reker i en ildfast form eller skål som tåler varme.

 

Hell over oljen og topp med noen dråper sitron og finhakket persille.

 

Server med godt brød.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page