
...

Gaffelkaker
Gaffelkaker er enkle, tradisjonelle og raske småkaker som er perfekte til jul eller som en søtbit året rundt. De er sprø, smøraktige og lette å lage, noe som har gjort dem til en populær småkake i mange norske hjem gjennom generasjoner.
Deigen lages vanligvis med få ingredienser, som smør, sukker, mel og kanskje litt vanilje eller kardemomme for ekstra smak. Etter at deigen er rullet til små kuler, trykkes de ned med en gaffel, som lager et karakteristisk mønster på overflaten. Deretter stekes de i ovnen til de er gyllenbrune og sprø.
Navnet kommer fra det karakteristiske gaffelmønsteret på toppen, som gir kakene et rustikt og hjemmekoselig preg. Med få ingredienser og en lettvint fremgangsmåte er disse kakene like enkle å lage som de er deilige å spise. Nyt med hele juleselskapet, disse er et must til julen!
(5/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn og smidig deig.
Rull deigen til små kuler og plasser dem med litt avstand på et bakebrett dekket med bakepapir.
Trykk forsiktig ned på hver kule med en gaffel for å lage det klassiske gaffelmønsteret.
Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lett gylne. La dem avkjøles på rist før servering. Nyt de sprø og delikate småkakene!
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
