top of page

...

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er en klassisk og uimotståelig rett i norsk husmannskost som passer perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk – eller som en deilig rett i seg selv. Kan nytes også alene, om du har lyst på noe skikkelig digg.

 

Fløtegratinerte poteter har opprinnelig sitt opphav fra Frankrike der den tradisjonelt ikke inneholdt ost. Men i Norge har retten utviklet seg, og ost ble inkludert for ekstra smak og en smeltende, deilig tekstur. Genialt var det rett og slett og legge til ost, siden nesten alt blir bedre med det!

 

De tynne potetskivene blir myke og smakfulle i en kremet saus av fløte, crème fraîche og hvitløk, mens et lag med gratinert ost gir den perfekte, gyldne toppen.

 

Enkel å lage, men alltid en sikker vinner på middagsbordet!

Ikke nok ratings ennå

40 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Skrell og kutt poteten i tynne skiver.

 

Smelt smør i en kjele og tilsett fløte, rømme, finhakket hvitløk og timian, smak til med salt og pepper. Rør godt sammen.

 

Legg potetskivene over i en form, hell over fløteblandingen og topp med revet ost.

 

Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page