top of page

...

Fiskegrateng

Fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng er enklere enn du tror, og smaker utrolig godt! I denne oppskriften har vi brukt torskefilet men du kan bruke andre typer hvit fisk etter ønske.

 

Fiskegrateng er en klassisk og velsmakende rett som kombinerer fersk fisk med en kremet ostesaus og en sprø topp. Gratengen inneholder makaroni, noe som gjør den til en mettende og tilfredsstillende middag. Den hjemmelagde varianten gir en smakfull opplevelse og er enklere å lage enn mange tror. Bedre er det også å lage fra bunnen av så du slipper tilsetningsstoffer fra ferdigproduktene fra butikken!

 

Nyt med hele familien og kos dere, enten det er en hektisk hverdag, eller dere har bedre tid.

(5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når ferdig, sil av vannet og sett makaronien til side.

 

Del torsken i terninger på 2-3 cm. Ha terningene i en kjele med lettsaltet vann, kok opp og skru ned varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter, til den er mørt og gjennomkokt.

 

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt til en jevn blanding dannes. Tilsett gradvis melk mens du kontinuerlig rører. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter til sausen tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

 

Ha kokt makaroni og torskebiter i sausen og vend sammen. Hell blandingen over i en ildfast form.

 

Topp gratengen med revet ost og brødsmuler.

 

Stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, eller til den er gyldenbrun på toppen.

 

I mellomtiden, lag lake til råkosten ved å blande vann, eddik og sukker. Vend inn revet gulrot og la det stå kaldt mens gratengen steker.

 

Server fiskegratengen med kokte poteter og smeltet smør, og server råkost som en frisk og syrlig salat ved siden av.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page