
...

Fattigmann
Denne julekaken, kjent for sin sprø konsistens og gode, subtile smak av krydder og cognac, er både elegant og tidløs. Opprinnelsen til fattigmann antas å stamme fra Italia, hvor det er vanlig å lage kaker som kokes i olje eller smult. I Italia er en tilsvarende kake kjent som «cenci fritti», som betyr «frityrkokte filler».
Fattigmann er en av de syv slagene som har prydet norske julebord i generasjoner. Mange setter pris på denne smaken og kakens sprø tekstur. Perfekt som en liten søtbit til kaffen i julens hyggelige stunder.
Med denne oppskriften kan du bringe en smak av tradisjon til ditt eget julebord og glede både familie og venner!
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Visp eggeplommene og sukkeret sammen til en luftig blanding. Pisk fløten til en lett krem og vend den forsiktig inn i eggeblandingen. Tilsett cognac og kanel, og rør til alt er jevnt fordelt.
Visp eggehviten stiv og vend den forsiktig inn i røren. Sikt hvetemelet og bland det gradvis inn til du får en smidig deig. Pakk deigen godt inn og la den hvile kaldt over natten for best resultat.
Neste dag kjevler du deigen tynt ut på en melet overflate, og bruker så lite mel som mulig. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, og lag et lite snitt i midten av hver kake for den klassiske fattigmannfasongen.
Stek kakene i varm smult til de blir lett gylne. La dem renne av på papir før servering. Nyt denne tradisjonelle julesmaken!
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
