top of page

...

Slik gjør du

Visp eggeplommene og sukkeret sammen til en luftig blanding. Pisk fløten til en lett krem og vend den forsiktig inn i eggeblandingen. Tilsett cognac og kanel, og rør til alt er jevnt fordelt.

 

Visp eggehviten stiv og vend den forsiktig inn i røren. Sikt hvetemelet og bland det gradvis inn til du får en smidig deig. Pakk deigen godt inn og la den hvile kaldt over natten for best resultat.

 

Neste dag kjevler du deigen tynt ut på en melet overflate, og bruker så lite mel som mulig. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, og lag et lite snitt i midten av hver kake for den klassiske fattigmannfasongen.

 

Stek kakene i varm smult til de blir lett gylne. La dem renne av på papir før servering. Nyt denne tradisjonelle julesmaken!

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Fattigmann

Fattigmann

Fattigmann er en av de syv slagene som har prydet norske julebord i generasjoner. Denne delikate kaken, med sin sprø konsistens og subtile smak av krydder og cognac, er både elegant og tidløs. Perfekt som en liten søtbit til kaffen i julens hyggelige stunder. Med denne oppskriften kan du bringe en smak av tradisjon til ditt eget julebord og glede både familie og venner

(4.6/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page