
...

Elgbiff med grønn peppersaus og ovnsbakte grønnsaker
Mør indrefilet av elg servert med en skikkelig god grønn peppersaus, bakte rotgrønnsaker og nyrørte tyttebær. Denne må du lage neste gang du skal ha gjester!
Elgbiff med grønn peppersaus og ovnsbakte grønnsaker er en rett som virkelig fremhever de rike smakene av norsk viltkjøtt. Elgkjøtt, kjent for sin magre og delikate smak, kombineres her med en fyldig grønn peppersaus som tilfører både varme og dybde til retten.
De ovnsbakte rotgrønnsakene gir en naturlig sødme og teksturkontrast, noe som gjør måltidet komplett. Ved å inkludere nyrørte tyttebær får man også en syrlig friskhet som balanserer de øvrige smakene.
Denne retten er ikke bare en hyllest til norske råvarer, men også en gastronomisk opplevelse som passer perfekt til høst- og vintermåltider.
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Skrell rotgrønnsakene og kutt dem i biter. Ha dem i en ildfast form, legg på smør og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.
Mos tyttebær og sukker sammen med en gaffel.
Del kjøttet i 4 like store deler. Krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile før du kutter i den.
Finhakk sjalottløk og ha over i en kjele sammen med smør. Stek til løken er blank. Tilsett rødvin og reduser til halv mengde. Ha i grønn pepper og stekesjy. reduser til ⅓ av væsken har fordampet. Spe maisenna ut i kaldt vann og visp inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
