top of page

...

Dampede blåskjell med kokos og chili

Dampede blåskjell med kokos og chili

Dampede blåskjell med kokos og chili! En litt spicy variant som er proppfull av gode smaker.

 

Dampede blåskjell med kokos og chili er en spennende rett som kombinerer den delikate smaken av ferske blåskjell med en aromatisk og krydret saus basert på kokosmelk og chili.

 

Denne retten byr på en herlig balanse mellom sjømatens naturlige sødme og de varme, eksotiske tonene fra ingefær, hvitløk og sitrongress. Den kremede kokosmelken binder sammen smakene og gir en fyldig konsistens, mens chilien tilfører et behagelig kick.

 

Retten er ikke bare smakfull, men også rask og enkel å lage, noe som gjør den til et utmerket valg for både litt mer luksus-hverdagsmiddager og spesielle anledninger!

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

 

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, chili, sjalottløk, ingefær, sitrongress og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.

 

Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.

 

Løft blåskjellene ut av gryten og tilsett kokosmelk, kok ned til passe tykkelse.

 

Skru av varmen og smak til med limesaft, salt og pepper.

 

Ha blåskjellene tilbake i kjelen, dryss over vårløk og koriander og server.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page