
...

Cacio e pepe
En rask og enkel pastarett som smaker nydelig av parmesan og nykvernet pepper.
Cacio e pepe er en tradisjonell italiensk pastarett som stammer fra Lazio-regionen, spesielt kjent i Roma. Navnet betyr "ost og pepper" på flere sentrale italienske dialekter, og retten består hovedsakelig av tre ingredienser: pasta (ofte tonnarelli eller spaghetti), ferskmalt svart pepper og revet pecorino romano-ost.
Denne enkle kombinasjonen skaper en rik og smakfull opplevelse, der den kremete sausen oppnås ved å blande revet ost med pastavann rikt på stivelse, noe som binder sausen til pastaen uten behov for ekstra fettstoffer. Cacio e pepe er et utmerket eksempel på hvordan få, men kvalitetsrike ingredienser kan resultere i en utsøkt rett.
(5/5)
15 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Kok pastaen al dente, altså ikke helt ferdig.
Knus pepper i en morter eller kvern og ha det over i en tørr stekepanne. Rist pepperet på middels varme i 1-2 minutter.
Ha smør i pannen og la det smelte, tilsett 2-3 ss av pastavannet og la det småkoke i 1 minutt.
Ha i pastaen og la den trekke til seg smakene fra pepper og smør. Rør forsiktig og spe på med pastavann om nødvendig.
Riv over parmesan og vend sammen til du får en kremete pasta.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
