top of page

...

Cacio e pepe

Cacio e pepe

En rask og enkel pastarett som smaker nydelig av parmesan og nykvernet pepper.

 

Cacio e pepe er en tradisjonell italiensk pastarett som stammer fra Lazio-regionen, spesielt kjent i Roma. Navnet betyr "ost og pepper" på flere sentrale italienske dialekter, og retten består hovedsakelig av tre ingredienser: pasta (ofte tonnarelli eller spaghetti), ferskmalt svart pepper og revet pecorino romano-ost.

 

Denne enkle kombinasjonen skaper en rik og smakfull opplevelse, der den kremete sausen oppnås ved å blande revet ost med pastavann rikt på stivelse, noe som binder sausen til pastaen uten behov for ekstra fettstoffer. Cacio e pepe er et utmerket eksempel på hvordan få, men kvalitetsrike ingredienser kan resultere i en utsøkt rett.

(5/5)

15 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kok pastaen al dente, altså ikke helt ferdig.

 

Knus pepper i en morter eller kvern og ha det over i en tørr stekepanne. Rist pepperet på middels varme i 1-2 minutter.

 

Ha smør i pannen og la det smelte, tilsett 2-3 ss av pastavannet og la det småkoke i 1 minutt.

 

Ha i pastaen og la den trekke til seg smakene fra pepper og smør. Rør forsiktig og spe på med pastavann om nødvendig.

 

Riv over parmesan og vend sammen til du får en kremete pasta.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page