
...

Brune pinner
Brune pinner, også kjent som kanelstenger, er en elsket norsk julekake som har funnet sin plass blant de syv tradisjonelle slagene til jul. Disse småkakene er kjent for sin sprø konsistens og rike smak av kanel og sirup, noe som gjør dem til en favoritt på kakefatet i høytiden.
Oppskriften er enkel og etter en kort tur i ovnen skjæres de varme kakene i skrå, avlange stykker som avkjøles til sprø perfeksjon.
Brune pinner er ikke bare en fryd for ganen, men også en glede å bake sammen med familie og venner. Deres enkle tilberedning og deilige smak har gjort dem til en fast tradisjon i mange norske hjem. Enten du er en erfaren baker eller nybegynner, vil disse kakene garantert spre julestemning og glede rundt bordet.
Ikke nok ratings ennå
40 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Visp romtemperert smør og sukker til en luftig og kremet konsistens. Tilsett eggeplommen og sirupen, og rør godt til alt er godt blandet.
Sikt sammen de tørre ingrediensene – hvetemel, kanel, vaniljesukker og natron – og vend dette gradvis inn i smørblandingen. Elt deigen forsiktig sammen til den blir jevn og smidig.
Del deigen i fire like deler, og rull hver del ut til en pølse. Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk eller kjevle dem flate langs lengden.
Pensle de flate deigpølsene med sammenvispet egg, og dryss over perlesukker og hakkede mandler for en dekorativ og sprø overflate.
Stek kakene høyt i ovnen på 175 grader i 12–14 minutter, eller til de er gyldenbrune og dufter himmelsk.
Når kakene er ferdig stekt, skjær dem umiddelbart i 2 cm brede strimler mens de fortsatt er varme. La dem avkjøles på rist før servering eller oppbevaring i en tett boks.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
