
...

Boeuf Bourguignon
Dette er vår versjon av boeuf bourgignon!
Denne franske gryteklassikeren med dyp smak er mer enn bare en kjøttgryte, det er selve smaken av det rustikke franske kjøkkenet. Langtidskokt kjøtt i en fyldig saus av rødvin, urter og kraft, sødmefulle gulrøtter, små løk, stekt sopp og bacon! Resultatet? En uimotståelig mør og smaksrik gryterett som nærmest smelter i munnen. Det er ikke rart at mange har denne retten som en favoritt.
Dette er en rett som handler om tid og kjærlighet til gode råvarer. Boeuf Bourguignon er det perfekte eksempelet på hvordan enkle ingredienser, med riktig behandling, kan forvandles til noe helt magisk. Nyt denne franske klassikeren med potetmos og et glass god rødvin, og la hver bit ta deg med til en liten bistro i hjertet av Bourgogne!
(4.6/5)
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Del høyryggen i grove terninger på ca. 3 x 3 cm, fjern sener og krydre med salt og pepper. Skjær bacon i strimler.
Finhakk hvitløken, grovhakk løken, og skrell og del gulrøtter og stangselleri i jevne biter. Skjær tomatene i grove stykker. Rens delikatesseløk og sjampinjong.
Varm litt olje i en tykkbunnet gryte eller dyp panne med lokk. Stek baconet til det blir gyllent og sprøtt. Ta det ut med hullsleiv og sett til side, men la fettet bli igjen i gryten.
Brun kjøttet i flere omganger slik at det får en jevn, fin skorpe på alle sider. Tilsett mer olje om nødvendig. Legg det brunede kjøttet til side underveis.
Ha en klatt smør i gryten og fres løk, hvitløk, gulrøtter, tomat og stangselleri i et par minutter, til løken blir blank og grønnsakene får litt farge. Rør inn tomatpuré, timian og laurbærblad. Legg deretter kjøtt og bacon tilbake i gryten. Dryss over hvetemel og bland godt.
Hell på rødvin og kraft. Kok forsiktig opp under omrøring, legg på lokk og la gryten småkoke i omtrent 1,5 time, eller til kjøttet er mørt og saftig.
Mens gryten koker, smelt litt smør i en stekepanne og stek delikatesseløk til den får en gyllen farge. Sett til side og gjør det samme med sjampinjongen. Vend alt inn i gryten mot slutten av koketiden og la det småputre til løken er mør og smakene har satt seg.
Smak til med salt og pepper, og dryss over hakket persille før servering. Vil du ha en fyldigere saus, kan du sile av kraften og koke den inn til ønsket konsistens.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
