
...

Boeuf bourguignon
Dette er vår versjon av boeuf bourgignon!
Denne franske gryteklassikeren med dyp smak er mer enn bare en kjøttgryte, det er selve smaken av det rustikke franske kjøkkenet. Langtidskokt kjøtt i en fyldig saus av rødvin, urter og kraft, sødmefulle gulrøtter, små løk, stekt sopp og bacon! Resultatet? En uimotståelig mør og smaksrik gryterett som nærmest smelter i munnen. Det er ikke rart at mange har denne retten som en favoritt.
Dette er en rett som handler om tid og kjærlighet til gode råvarer. Boeuf Bourguignon er det perfekte eksempelet på hvordan enkle ingredienser, med riktig behandling, kan forvandles til noe helt magisk. Nyt denne franske klassikeren med potetmos og et glass god rødvin, og la hver bit ta deg med til en liten bistro i hjertet av Bourgogne!
Ikke nok ratings ennå
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Del høyryggen i grove terninger (ca. 3 x 3 cm), fjern sener, og krydre dem med salt og pepper. Skjær bacon i strimler.
Finhakk hvitløk, grovhakk løken, og skrell og kutt gulrøtter og stangselleri i like store biter. Del tomatene i grove biter.
Rens delikatesseløk og sjampinjong.
Stek bacon. Varm opp litt olje i en tykkbunnet gryte eller en dyp stekepanne med lokk. Stek baconet til det blir gyllent og sprøtt. Ta ut baconet med en hullsleiv og sett det til side, men la fettet være igjen i gryten.
Brun kjøttet. Fordel kjøttet i flere omganger i gryten, så det brunes skikkelig på alle sider. Tilsett gjerne litt mer olje underveis, om nødvendig. Legg det brunede kjøttet til side etter hvert som det blir ferdig.
Fres grønnsakene. Ha en klatt smør i gryten og tilsett løk, hvitløk, gulrøtter, tomat og stangselleri. La det surre et par minutter til løken blir blank og gulrøttene får litt farge.
Rør inn tomatpuré, frisk timian og tilsett laurbærblad.
Legg kjøttet og baconet tilbake i gryten. Strø over hvetemelet og bland alt godt sammen.
Hell rødvinen og kraften over kjøttet og grønnsakene.
Kok forsiktig opp under omrøring. Skru ned varmen, legg på lokk og la gryten småkoke i omtrent 1,5 time, eller til kjøttet er helt mørt.
Mens kjøttet trekker, smelt litt smør i en stekepanne.
Stek delikatesseløken til den får en gyllen farge, og legg den deretter til side. Gjør det samme med champignonene.
Tilsett stekt delikatesseløk og sjampinjong i gryten mot slutten av koketiden. La alt putre videre til løken er mør og smakene har satt seg.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille rett før servering. Ønsker du en tykkere saus, kan du sile av kraften fra gryten, og redusere den ved å koke den inn.
Tips: Server denne klassikeren gjerne med potetmos, ris, eller et godt stykke brød ved siden av.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
