top of page

...

Bløtkake

Bløtkake

Bløtkake er en tidløs klassiker som hører hjemme på alle festbord – enten det er til bursdag, 17. mai, dåp eller bare en hyggelig sommerdag i hagen. Denne varianten er fylt med søtt jordbærsyltetøy, friske bananer, krem og mengder av jordbær – akkurat slik mange husker den fra barndommen.

 

Kaken er luftig og saftig, og med et dryss av grovhakkede mandler får du litt ekstra crunch som balanserer det myke og friske. Den kan gjerne lages dagen før og pyntes samme dag for en ekstra saftig og smakfull opplevelse.

(5/5)

120 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, det tar gjerne 5–7 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og sikt det forsiktig inn i røren. Vend det inn med en slikkepott til du har en jevn og luftig røre.

 

Hell røren over i en smurt eller bakepapirkledd springform (ca. 24 cm i diameter) og stek på 160 grader, nederst i ovnen, i 40 minutter. Avkjøl kakebunnen helt før du deler den i tre lag.

 

Pisk kremfløte og sukker til krem. Grovhakk mandlene. Del banan i skiver og rens jordbærene. Sett av de peneste jordbærene til pynt, og del resten i skiver.

 

Legg det første laget av kakebunnen på et fat. Smør på jordbærsyltetøy, et lag krem og fordel banan og jordbær i skiver over. Legg på neste lag, og gjenta med krem og frukt. Topp med det siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen.

 

Pynt med skivede jordbær på toppen. Sett gjerne kaken kaldt en times tid før servering slik at smakene får satt seg.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page