
...

Bløtkake
Bløtkake er en tidløs klassiker som hører hjemme på alle festbord – enten det er til bursdag, 17. mai, dåp eller bare en hyggelig sommerdag i hagen. Denne varianten er fylt med søtt jordbærsyltetøy, friske bananer, krem og mengder av jordbær – akkurat slik mange husker den fra barndommen.
Kaken er luftig og saftig, og med et dryss av grovhakkede mandler får du litt ekstra crunch som balanserer det myke og friske. Den kan gjerne lages dagen før og pyntes samme dag for en ekstra saftig og smakfull opplevelse.
(5/5)
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, det tar gjerne 5–7 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og sikt det forsiktig inn i røren. Vend det inn med en slikkepott til du har en jevn og luftig røre.
Hell røren over i en smurt eller bakepapirkledd springform (ca. 24 cm i diameter) og stek på 160 grader, nederst i ovnen, i 40 minutter. Avkjøl kakebunnen helt før du deler den i tre lag.
Pisk kremfløte og sukker til krem. Grovhakk mandlene. Del banan i skiver og rens jordbærene. Sett av de peneste jordbærene til pynt, og del resten i skiver.
Legg det første laget av kakebunnen på et fat. Smør på jordbærsyltetøy, et lag krem og fordel banan og jordbær i skiver over. Legg på neste lag, og gjenta med krem og frukt. Topp med det siste bunnen og dekk hele kaken med resten av kremen.
Pynt med skivede jordbær på toppen. Sett gjerne kaken kaldt en times tid før servering slik at smakene får satt seg.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
