top of page

...

Blinis med skagenrøre

Blinis med skagenrøre

Blinis med skagenrøre er en perfekt kombinasjon av to nordiske klassikere. Små, luftige pannekaker med røtter i Russland, toppet med en kremet, sjømatbasert delikatesse som oser av smak og eleganse.

 

De milde blinisene lages med bokhvete og får en lett og myk tekstur som passer perfekt til den fyldige skagenrøren med reker, toppet med sikkaviar (Norges svar på løyrom), kremet dressing og et friskt løft fra sitron.

 

Dette er en rett som både ser imponerende ut og smaker fantastisk, og som egner seg like godt til forrett, som aperitiff, på tapasbordet eller som en del av en festlig buffet.

 

Blinisene lages enkelt fra bunnen av – og resultatet er langt bedre enn ferdigkjøpte varianter. Server gjerne med et glass Champagne eller musserende vin for en ekstra luksuriøs opplevelse.

 

En sikker vinner til både hverdagskos og høytidelige anledninger.

(5/5)

75 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Blinis:

 

Varm melken til 37 grader og rør inn gjær.

 

Ha i mel og gjær og rør godt. La stå i 45 minutter med plast over.

 

Skill eggeplommen fra hviten og stivpisk eggehviten.

 

Smelt og avkjøl smør og rør sammen med eggeplommen.

Rør eggeplommen og smøret inn i røren og vend inn eggehviten.

 

Ha smør i en stekepanne og stek de små pannekakene på middels varme.

 

Skagenrøre:

 

Pill rekene og sett kaldt.

 

Finhakk sjalottløk, dill og gressløk. Bland sammen med rømme, majones, revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

 

Vend inn rekene og server på blinis toppet med friske urter.

 

Tips! Ha en liten teskje sikkaviar på toppen av hver servering for en ekstra luksuriøs feeling.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

Oppskriftsbilde - Lignende oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

Oppskriftsbilde - Populært nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page