
...

Blinis med skagenrøre
Blinis med skagenrøre er en perfekt kombinasjon av to nordiske klassikere. Små, luftige pannekaker med røtter i Russland, toppet med en kremet, sjømatbasert delikatesse som oser av smak og eleganse.
De milde blinisene lages med bokhvete og får en lett og myk tekstur som passer perfekt til den fyldige skagenrøren med reker, toppet med sikkaviar (Norges svar på løyrom), kremet dressing og et friskt løft fra sitron.
Dette er en rett som både ser imponerende ut og smaker fantastisk, og som egner seg like godt til forrett, som aperitiff, på tapasbordet eller som en del av en festlig buffet.
Blinisene lages enkelt fra bunnen av – og resultatet er langt bedre enn ferdigkjøpte varianter. Server gjerne med et glass Champagne eller musserende vin for en ekstra luksuriøs opplevelse.
En sikker vinner til både hverdagskos og høytidelige anledninger.
(5/5)
75 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Blinis:
Varm melken til 37 grader og rør inn gjær.
Ha i mel og gjær og rør godt. La stå i 45 minutter med plast over.
Skill eggeplommen fra hviten og stivpisk eggehviten.
Smelt og avkjøl smør og rør sammen med eggeplommen.
Rør eggeplommen og smøret inn i røren og vend inn eggehviten.
Ha smør i en stekepanne og stek de små pannekakene på middels varme.
Skagenrøre:
Pill rekene og sett kaldt.
Finhakk sjalottløk, dill og gressløk. Bland sammen med rømme, majones, revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Vend inn rekene og server på blinis toppet med friske urter.
Tips! Ha en liten teskje sikkaviar på toppen av hver servering for en ekstra luksuriøs feeling.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



