top of page

...

Appelsingløgg

Appelsingløgg

En frisk og aromatisk variant av klassisk julegløgg – laget på ren appelsinsaft og duftende krydder. Denne appelsingløggen er både søt, syrlig og krydret på samme tid, og passer perfekt som et lettere alternativ til tradisjonell rød gløgg.

 

Smaken av ferskpresset appelsin kombinert med kanel, nellik, stjerneanis og ingefær gir en varmende drikk som sprer julestemning fra første slurk. Server den som den er, eller tilsett litt hvitvin eller rom for en voksen versjon. Pynt gjerne med en appelsinskive og en kanelstang i glasset for ekstra julestemning.

Ikke nok ratings ennå

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

6 stk appelsin

1 stk stjerneanis

1 stk kanel, stang

1 ts nellik, hel

1 ts ingefær

2 ss sukker


porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Vask appelsinene godt og skrell av det ytterste skallet med en potetskreller eller zester. Pass på å unngå det hvite, da det kan gi bitter smak. Press deretter saften av appelsinene og ha både skall og saft i en kjele.

 

Tilsett stjerneanis, kanelstang, nellik, ingefær og sukker. Varm opp til kokepunktet og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter.

 

Ta kjelen av varmen og la gløggen trekke i minst 15 minutter, gjerne lenger for mer smak.

 

Sil gløggen gjennom en fin sil og server varm.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page