top of page

...

Slik gjør du

Stek pommes frites i ovnen eller friter i solsikkeolje.

 

Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

 

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, stangselleri, sjalottløk og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.

 

Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.

 

Løft blåskjellene ut av gryten og tilsett fløte, kok ned til passe tykkelse.

 

Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Ha blåskjellene tilbake i kjelen, dryss over gressløk og server med pommes frites og aioli.

laster...

porsjoner

Ingredienser

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Endelig er det tid for fårikål!
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

Moules frites er en skikkelig fransk klassiker! Server denne med hjemmelaget aioli og sprø fries.

(4.9/5)

30 minutter

Lagre
bottom of page