top of page
2024-03-11-foodie-pasta-samlebilde-0244.jpg

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen

Å lage pasta fra bunnen av kan virke som en tidkrevende oppgave, men resultatet er absolutt verdt innsatsen. Hjemmelaget pasta har en mykere tekstur, en rikere smak og en helt annen kvalitet enn ferdigkjøpt pasta. Imponer gjestene eller familien med hjemmelaget pasta!

Lagre

Sist oppdatert 13. mars 2025

image

ANNONSE

  1. Bedre smak og tekstur - fersk pasta absorberer sauser bedre og gir en silkemyk følelse i munn. 

  2. Full kontroll på ingrediensene - du kan bruke de beste råvarene, unngå tilsetningsstoffer og eksperimentere med ulike meltyper. 

  3. Tilpasning etter egen smak og egne behov - vil du ha spinatpasta, fullkornspasta eller kanskje en helt glutenfri variant? Hjemmelaget pasta gir deg muligheten nettopp til å tilpasse pastaen akkurat slik du føler for. 

  4. En morsom, tilfredsstillende og sosial prosess - å kna deigen og forme pastaen selv er en kreativ og givende opplevelse, enten du lager den alene eller sammen med familie, venner eller kjæreste.

Hvorfor velge hjemmelaget pasta?

...

...

Alt du trenger er mel, egg og en klype salt. Bland ingrediensene, kna deigen godt, la den hvile og kjevle den ut før du kutter den i ønsket fasong, Med en pastamaskin går det enda raskere og er mer lettvint! Det finnes utrolig mange forskjellige pastaformer og varianter. Kanskje mest populært er tagliatelle og pappardelle pasta. Pastadeig kan du som nevnt lage på to ulike måter. Forhånd eller i en kjøkkenmaskin. Om du ønsker å for eksempel lage tagliatelle forhånd gjør du det slik: Hell melet på benken og lag en grop i midten. Dryss på salt og ha eggene i gropen. Bruk først en gaffel og rør eggene inn i melet. Bruk så hendene og kna deigen sammen i minst 5 minutter. Om du har en kjøkkenmaskin kan du ha alle ingrediensene i bollen. Bruk en eltekrok og elte deigen sammen på lav hastighet, også i minst 5 minutter. Husk alltid å pakke deigen i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du former den. Dette gjelder både om du gjør det med hendene eller i en kjøkkenmaskin.​

Slik lager du enkel hjemmelaget pasta

...

...

Når deigen har stått på kjøl i 30 minutter kan du kjevle pastadeigen flat, enten med en pastarulle eller vanlig kjevle, ca 1 mm tykk. Dryss så litt mel over deigen og brett sammen. Om du for eksempel ønsker å lage pappardelle kan du kutte deigen til ca 2 cm brede strimler og la de lufttørke i ca. 30 minutter. Om du heller vil ha tagliatelle kutter du deigen til 1 cm brede strimler og gjør det samme med tørking. Enklere blir det ikke!

Visste du at? Fersk pasta har mye kortere koketid enn tørr pasta. Dette er noe å være obs på når du koker pastaen, slik at den ikke blir overkokt.

Mulighetene når det kommer til hjemmelaget pasta er mange. Du kan også lage hjemmelagde lasagneplater. Da gjør du akkurat det samme som ved de to pastavariantene over, men i stedet for å kutte opp i tynne strimler, kan du kutte deigen til passe store lasagneplater, akkurat slik du ønsker dem.

Hjemmelaget pasta er ikke bare en matrett - det er en kjærlighetserklæring til god mat laget fra bunnen av. Neste gang du vil imponere med en autentisk italiensk middag, prøv å lage pasta fra bunnen av. Det er gjerne mer tidkrevende, men langt fra så vanskelig som man tror!

...

...

Om du virkelig ønsker å gjøre deg ekstra flid med den hjemmelagde pastaen, kan du også lage farfalle pasta. Da gjør du de første stegene likt som de andre variantene, men i slutten, når du skal kjevle pastadeigen flat, kjevler du deigen til å bli ca. 1,5 mm tykk. Så kutter du deigen i 4x4 cm store kvadrat, kniper så sammen på midten for å lage farfalle formen og legger dem på et bakebrett.

image

ANNONSE

bottom of page