top of page

...

Slik gjør du

Krydre kjøttet godt med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i solsikkeolje og smør. Brun kjøttet på alle sider og legg det over på et bakebrett. Stek roastbiffen i ovnen på 120 grader til du får en kjernetemperatur på 60 grader. Beregn ca. 1 time steketid per kilo kjøtt.

 

Skrell potetene og kutt dem i tynne staver. Ha dem over i en skål med kaldt vann og la de ligge noen minutter før du tørker dem godt. Varm opp solsikkeoljen til 160 grader, friter til potetene er gylne, friter halvparten per gang så oljen ikke blir for kald. Varm opp oljen til 180 grader og friter igjen til potetene er sprø, renn av oljen og dryss over salt.

 

Ha solsikkeolje i en smal beholder som passer til stavmikser. Tilsett eggeplomme, dijonsennep, trøffelolje og bakt hvitløk. Plasser stavmikseren på bunnen av beholderen, start stavmikseren og løft den sakte oppover til du får en fyldig aioli. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Roastbiff med fries og trøffelaioli

Roastbiff med fries og trøffelaioli

Nystekt roastbiff servert med sprø fries og trøffelaioli med bakt hvitløk! Perfekt til helgekosen.

(4.9/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page