...
Slik gjør du
Start med å lage kryddermiksen. Rist pepper og fennikelfrø i en tørr, varm panne til de begynner å dufte aromatisk. Knus dem deretter sammen med saltet, gjerne i en morter. Bland inn revet appelsinskall, finhakket sjalottløk, finhakket hvitløk, salvie og timian. Sett kryddermiksen til side.
Forbered ribba ved å snitte svoren hvis dette ikke allerede er gjort. Lage 1 cm brede striper i samme retning som kjøttet skal rulles. Snitt godt ned i fettlaget, men unngå å skjære helt ned til kjøttet.
Legg ribba med svoren ned mot fjøla og fjern alle ben. Skjær deretter et snitt midt på kjøttet, halvveis ned, og brett det ut til begge sider som en bok. Pass på at kjøttet fortsatt henger sammen.
Gni kjøttet inn med halvparten av kryddermiksen. Brett klaffene tilbake på plass og gni resten av krydderet jevnt inn i hele stykket. Hvis noe av svoren ligger slik at det risikerer å havne inni rullen, kan det fjernes for å sikre jevn tilberedning.
Rull ribba stramt sammen til en kompakt rull og bind den opp med hyssing. Gni hele rullen grundig inn med olivenolje og salt.
Plasser ribberullen på en rist i en ildfast form som passer til størrelsen. Hell noen centimeter vann i formen og stek porchettaen i ovnen ved 170 grader i 2 timer til kjernetemperaturen når 70 grader. Øk deretter temperaturen til 230 grader og bruk gjerne grillfunksjon eller varmluft for å poppe svoren. Snu rullen forsiktig for å sikre jevn sprøhet rundt hele.
La ribberullen hvile i minst 20 minutter før du skjærer den i pene skiver. Server gjerne porchetta med tilbehør som rødkål, sennep, stekte poteter og karamellisert løk.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Porchetta
Porchetta, den italienske ribberullen, er en smakfull og aromatisk vri på den klassiske juleribba. Fylt med en kryddermiks av fennikelfrø, appelsinskall, urter som timian og salvie, sjalottløk og hvitløk, er dette en rett som virkelig imponerer. Stekt til perfeksjon med sprø svor og mørt kjøtt, passer porchetta både som festmiddag og som kald i en sandwich med god sennep og karamellisert løk.
(4.6/5)
240 minutter