top of page

...

Kok opp vann, sukker og plommer i kjelen, la det småputre i 10-15 minutter til de er så møre at de enkelt kan moses.

(Fjern plommesteinene først om ønskelig)

 

Mos plommene lett. Det skal være litt biter i grøten.

 

Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett i grøten i en tynn stråle mens du rører godt. Gi den et raskt oppkok så den tykner.

 

Ha grøten over i en serveringsbolle og la den kjøle seg ned til romtemperatur før du dekker med plast og setter den kaldt.

 

Grøten serveres kald med melk. Alternativt med krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Knus havrekjeks og ha på toppen om du ønsker litt krønsj.

 

Tips! Del en vaniljestang i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha begge deler i kjelen sammen med plommene når du koker blandingen.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Plommegrøt med melk

Plommegrøt med melk

En enkel og god dessert, og en flott måte å bruke plommen fra hagen på. En norsk klassiker man kan glede seg til når plommer er i sesong. Den klassiske måten å servere på er med melk, men det finnes flere alternativer.

(4.6/5)

20 minutter

Lagre
bottom of page