
...

Plommegrøt med melk
En enkel og god dessert, og en flott måte å bruke plommen fra hagen på. En norsk klassiker man kan glede seg til når plommer er i sesong. Den klassiske måten å servere på er med melk, men det finnes flere alternativer.
Plommegrøt med melk er en deilig og næringsrik rett som kombinerer sødmen fra modne plommer med den myke teksturen til havregrøt. Denne retten er perfekt til frokost eller som en lett lunsj, og gir en herlig start på dagen. Plommene gir grøten en frisk og fruktig smak, og melken bidrar til en kremet og fyldig konsistens.
Du kan tilpasse retten med ekstra søtning som honning eller sukker, og eventuelt toppe med kanel for litt ekstra varme. En perfekt måte å få i seg både frukt og fiber på en enkel og smakfull måte!
Ikke nok ratings ennå
20 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Kok opp vann, sukker og plommer i kjelen, la det småputre i 10-15 minutter til de er så møre at de enkelt kan moses.
(Fjern plommesteinene først om ønskelig)
Mos plommene lett. Det skal være litt biter i grøten.
Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett i grøten i en tynn stråle mens du rører godt. Gi den et raskt oppkok så den tykner.
Ha grøten over i en serveringsbolle og la den kjøle seg ned til romtemperatur før du dekker med plast og setter den kaldt.
Grøten serveres kald med melk. Alternativt med krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Knus havrekjeks og ha på toppen om du ønsker litt krønsj.
Tips! Del en vaniljestang i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha begge deler i kjelen sammen med plommene når du koker blandingen.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
