top of page

...

Plommegrøt med melk

Plommegrøt med melk

En enkel og god dessert, og en flott måte å bruke plommen fra hagen på. En norsk klassiker man kan glede seg til når plommer er i sesong. Den klassiske måten å servere på er med melk, men det finnes flere alternativer.

 

Plommegrøt med melk er en deilig og næringsrik rett som kombinerer sødmen fra modne plommer med den myke teksturen til havregrøt. Denne retten er perfekt til frokost eller som en lett lunsj, og gir en herlig start på dagen. Plommene gir grøten en frisk og fruktig smak, og melken bidrar til en kremet og fyldig konsistens.

 

Du kan tilpasse retten med ekstra søtning som honning eller sukker, og eventuelt toppe med kanel for litt ekstra varme. En perfekt måte å få i seg både frukt og fiber på en enkel og smakfull måte!

Ikke nok ratings ennå

20 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kok opp vann, sukker og plommer i kjelen, la det småputre i 10-15 minutter til de er så møre at de enkelt kan moses.

(Fjern plommesteinene først om ønskelig)

 

Mos plommene lett. Det skal være litt biter i grøten.

 

Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett i grøten i en tynn stråle mens du rører godt. Gi den et raskt oppkok så den tykner.

 

Ha grøten over i en serveringsbolle og la den kjøle seg ned til romtemperatur før du dekker med plast og setter den kaldt.

 

Grøten serveres kald med melk. Alternativt med krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Knus havrekjeks og ha på toppen om du ønsker litt krønsj.

 

Tips! Del en vaniljestang i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha begge deler i kjelen sammen med plommene når du koker blandingen.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page