top of page

...

Eplemos med kanel

Eplemos med kanel

Eplemos med kanel er en tradisjonell og allsidig delikatesse som kombinerer den naturlige sødmen og syrligheten fra epler med den varme, aromatiske smaken av kanel.

 

Denne enkle oppskriften er en utmerket måte å utnytte sesongens epler på, spesielt om høsten når eplene er på sitt beste. Denne blandingen kokes opp og småkokes til eplene er møre, deretter tilsettes sukker etter smak.

 

Resultatet er en myk og smakfull mos som kan nytes på utallige måter: som pålegg på brødskiven, som fyll i bakverk, som tilbehør til svinekjøtt, eller som en enkel dessert servert med litt krem eller vaniljeis. Eplemos med kanel kan også brukes som base i desserter som tilslørte bondepiker, hvor den lagvis legges med knust kjeks og pisket krem. Oppbevart i steriliserte glass holder eplemosen seg godt i kjøleskapet i flere uker, og kan også fryses for lengre lagring. Dette gjør det enkelt å ha et smakfullt og hjemmelaget pålegg tilgjengelig året rundt!

Ikke nok ratings ennå

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Skyll eplene og fjern kjernen. Kutt i biter og ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter.

 

Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor.

 

Avkjøl eller spis varm med melk.

 

Tips! Juster mengden sukker etter egen smak, epler kan variere mye i hvor søte de er.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page