top of page

...

ANNONSE

Slik gjør du

Del kjøttet i 2 like biter og krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, gjerne en jernpanne, til høy varme og ha i solsikkeolje. Brun kjøttet godt på alle sider og legg det over i en ildfast form.

 

Kutt løk, hvitløk og gulrot i strimler og fres i pannen. Tilsett tomatpure, kraft, honning og smør. Kok opp og hell over kjøttet.

 

Pakk formen godt inn i aluminiumsfolie og stek i ovnen på 160 grader i 3 timer. Vask selleriroten godt og legg den på et bakebrett, gni den inn med olivenolje og dryss over salt. Sett den inn i ovnen sammen med kjøttet og ta den ut etter 2 timer.

 

Fjern skallet på selleriroten og del den i biter. Ha bitene over i en foodprosessor sammen med smør og fløte, kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

 

Når kjøttet er ferdig siler du av stekesjyen, reduser sjyen til du sitter igjen med ca 3 dl. Rør ut maisenna i kaldt vann og visp inn. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Server med finhakket gressløk.

laster...

porsjoner

Ingredienser

ANNONSE

Braisert høyrygg med sellerirotpuré og sjysaus

Braisert høyrygg med sellerirotpuré og sjysaus

Dette er ordentlig kosemat! Det tar litt tid å lage men det er det verdt. Kjøttet blir mørt og saftig og proppfull av gode smaker.

(5/5)

180 minutter

Lagre
bottom of page