top of page

...

Plommegrøt med melk

20 minutter

(4.6/5)

En enkel og god dessert, og en flott måte å bruke plommen fra hagen på. En norsk klassiker man kan glede seg til når plommer er i sesong. Den klassiske måten å servere på er med melk, men det finnes flere alternativer.

En enkel og god dessert, og en flott måte å bruke plommen fra hagen på. En norsk klassiker man kan glede seg til når plommer er i sesong. Den klassiske måten å servere på er med melk, men det finnes flere alternativer.

Se video
Lagre
Plommegrøt med melk
Foodie annonse-7195253862-002_01.jpg

ANNONSE

Slik gjør du

Kok opp vann, sukker og plommer i kjelen, la det småputre i 10-15 minutter til de er så møre at de enkelt kan moses.

(Fjern plommesteinene først om ønskelig)

 

Mos plommene lett. Det skal være litt biter i grøten.

 

Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett i grøten i en tynn stråle mens du rører godt. Gi den et raskt oppkok så den tykner.

 

Ha grøten over i en serveringsbolle og la den kjøle seg ned til romtemperatur før du dekker med plast og setter den kaldt.

 

Grøten serveres kald med melk. Alternativt med krem, vaniljesaus eller vaniljeis. Knus havrekjeks og ha på toppen om du ønsker litt krønsj.

 

Tips! Del en vaniljestang i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha begge deler i kjelen sammen med plommene når du koker blandingen.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie annonse-7195253862-002_02.jpg

ANNONSE

bottom of page