...
Lammelår
360 minutter
(4.7/5)
Lammelår er påskens nasjonalrett og med denne oppskriften får du et saftig, mørt og smakfullt lammelår.
Lammelår er påskens nasjonalrett og med denne oppskriften får du et saftig, mørt og smakfullt lammelår.
Slik gjør du
Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem over i en langpanne og vend sammen med olivenolje, salt og pepper. Hell i vannet.
Stikk små hull i lammelåret, stikk inn hvitløksfedd og rosmarin i hullene. Gni lammelåret inn med olivenolje og dryss over salt og pepper. Gjør gjerne dette 5-6 timer før steking.
Ha lammelåret over i langpannen og stek i 5-6 timer på 90 grader til du får en kjernetemperatur på 65 grader, da er lammelåret medium stekt. Ta lammelåret ut av ovnen og sil av kraften. Sett det tilbake i ovnen og skru temperaturen opp til 225 grader. Stek videre i 10 minutter til gyllen.
Kok opp kraften og jevn med maisenna. Ha i en klatt smør før servering.
laster...
porsjoner